Az EUROSTER Lengyelország egyik legnagyobb mikroprocesszoros vezérlő műszer gyártója,az EUROSTER 11M keverőszelep vezérlő grafikus kijelzővel, modern mikroprocesszoros vezérlés.

Euroster 11M keverőszelep és szivattyú vezérlés

Az EUROSTER 11M keverőszelep vezérlő grafikus kijelzővel, modern mikroprocesszoros vezérlés. Három- és négyutas keverőszelep vezérlésére szolgál. Minden keverőszelep mozgató motor típushoz alkalmazható, amely 230 V-os és önálló végállás kapcsolóval rendelkezik.

 

Az EUROSTER 11M keverőszelep vezérlő nagy előnye a grafikus kijelző, amely segíti a felhasználót a beállítás és ellenőrzés folyamatában, illetve, hogy a keverőszelepet nem időalapon, hanem hőmérsékleti dinamikai alapon vezérli. Ez azt eredményezi, hogy a vezérlő a kevert körön beállított értéket és nyitási dinamikát követi. Előnye: mindig a hőmérsékletet figyeli és nem a szelep nyitási állapotát.

 

Az EUROSTER 11M keverőszelep vezérlőt kétféle üzemmódban szabályozhatjuk és vezérelhetjük.

 

Az első üzemmód: kazánvédelem. A vezérlő a kazán rövid körén (visszatérő ágán) fogja fenntartani a minimális hőmérsékletet. Például, ha a hőmérséklet a szabályozó menüjében 55°C-ra van beállítva, a szabályozó ezt a minimális hőmérsékletet fogja fenntartani, majd az elérése után kezd a szelep nyitni és a rendszerbe áramlást engedni. A vezérlőben be lehet állítani a szivattyú indulási küszöböt, kazánvédelemre fenntartott hőmérsékleti értéket és a dinamikát. Ebben az üzemmódban a termosztát lehetőséget megszakítani tilos, a szivattyú vészleállítási hőmérsékletet 90°C-ra kell állítani.

 

Második üzemmód: a termosztát jellel vezérelve (potenciál független) indítható a keverőszelep, illetve a szivattyú. A megadott értékek alapján állítja a kevertköri hőmérsékletet. Ez elősegíti a felfűtési idő csökkenését. A vezérlőben megadható a minimális indulási hőmérséklet (pl.: 40°C), ami alatt nem indítja el a keverőszelepet, illetve a szivattyút. Ez a beállítási érték állítható. Beállítható egy biztonsági vészleállítási hőmérséklet, amely a keverőszelep meghibásodása esetén károsítaná a rendszert. Ebben az üzemmódban a keverőszelep hőmérsékleti és dinamikai jelleggörbe alapján nyit, vagy zár.

 

1. EUROSTER 11M 
2. Radiátor
3. Kazánvédelmi keverőszelep
4. Szivattyú
5. Visszatérő hőmérséklet érzékelő (ZAS)
6. Előremenő hőmérséklet érzékelő (C.O.)
7. Kazán  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az EUROSTER 11M keverőszelp vezérlő anti-stop funkcióval rendelkezik, amely megelőzi a szivattyú és szelep beragadását. A szivattyú ennek során 14 naponként bekapcsol 30 másodperce.

1. A beállított paraméter neve (hőmérséklet, hiszterézis, kalibrálás).
2. Kazán hőmérséklet érzékelő.
3. Kézi üzemmód – az aktuális szivattyú ikon megjelenik hmv/kf (az üzemmód aktiválása után a készülék automatikusan visszakapcsol).
4. Riasztás – villog a kijelző riasztás esetén (érzékelő-szakadás, vészhőmérséklet).
5. Működési állapot.
6. Termosztát jel.
7. Szelep hőmérséklet.
8. Kazán, vagy puffer hőmérséklet.
9. Visszatérő hőmérséklet.
10. Keverőszelep.
11. Szivattyú.
12. Szelep érzékelő.

 

Műszaki paraméterei:

Tápellátás

230V, 50Hz

Teljesítményfelvétel

1,6W

Keringető szivattyú kimeneti terhelése

200W

Keverőmotor

100W

Környezeti hőmérséklet

0-65 C

Hőmérsékletmérési tartomány

0-110 C

Hőmérséklet beállítási tartomány (kf)

10-70 C

Szivattyúindulási küszöb

20-80 C

Hiszterézis

2-10 C

Dinamika

1-64 C

Hőmérséklet pontosság

1 C

Védettség

IP40

Kijelző

LCD

Vészleállítási hőmérséklet

40-90 C

 

Vezérlő felszereltsége:

- egyszerű kezelhetőség és üzembehelyezés

- könnyen elenőrizhető működési folyamatok

- grafikus LCD kijelző

- szelep és visszatérő víz hőmérséklet érzékelő

- csatlakozó kábelek

 

Vézrlővel kezelt funkciók:

- 230V-os 3- és 4 járatú szelep vezérlése

- szivattyú vezérlése

- dinamikai nyitás- zárás

- anti-stop funkció

- szobatermosztát funkció

- érzékelők kalibrálása

- kazán és rendszer védelem

- túlforrás védelem


 

Az EUROSTER Lengyelország egyik legnagyobb mikroprocesszoros vezérlő műszer gyártója, aki egész Európába szállít épületgépészeti vezérléseket. Minden EUROSTER vezérlő grafikus kijelzővel, vagy magyar menüpontokkal, és érthető kezelési útmutatóval rendelkeznek.

 

Garancia a vezérlőre 24 hónap.

 

 
Eladási ár: 49.400 Ft
 
euroster-11m-d
euroster-11m-e