Az EUROSTER Lengyelország egyik legnagyobb mikroprocesszoros vezérlő műszer gyártója, az EUROSTER 11Z kazán szivattyú vezérlő szilárd tüzelésű fűtőkészülékekhez alkalmazható

Euroster 11Z kazán szivattyú vezérlés

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő szilárd tüzelésű fűtőkészülékekhez alkalmazható (vegyestüzelésű kazán + indirekt hmv tároló, vízteres kandalló + indirekt hmv tároló; vízteres kandalló + puffertartály, vegyestüzelésű kazán + puffertartály), két szivattyú indítására.

 

Az EUROSTER 11Z vezérlő, egy modern mikroprocesszoros vezérlés, amely grafikus kijelzővel rendelkezik. A vezérlő két hőmérséklet érzékelővel van ellátva, amely központi fűtés keringető és használati melegvíz (HMV) szivattyú indítására képes, illetve hőmérséklet különbség számításból puffertartály szivattyú indítására. A hőkülönbség számítás azt az előnyt eredményezi, hogy csak abban az esetben indítja a HMV, vagy puffer szivattyút, ha a kazán melegebb, mint a tartály hőmérséklete (ezáltal a tartály hőmérsékletét nem hűtjük vissza a kazánnal).

 

1. EUROSTER 11Z vezérlő 
2. Hmv érzékelő
3. Hmv vagy puffer tároló
4. Hmv szivattyú
5. Fűtőkészülék
6. Kazán érzékelő
7. Kazán szivattyú
8. Fűtőtest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az EUROSTER 11Z vezérlő a központi fűtés keringető szivattyú működésének vezérlésére és a rendszerbe épített másik szivattyú (HMV vagy puffer) vezérlésére szolgál. A vezérlő a központi fűtés szivattyút kapcsolja be, ha a hőmérséklet meghaladja a megadott bekapcsolási küszöböt és a hiszterézis értéket, és leállítja a szivattyút, ha a kazán lehűl.

A második szivattyú részére, a bekapcsolási hőmérsékleten kívül, a felhasználó állítja be a megadott hőmérséklet különbséget. A szivattyú ennek a hőmérsékletnek az elérése után kezd működni. A szivattyúk prioritását (fontosságát) a menüben meg lehet határozni, ezáltal az üzemmód sorrendje változik (1. hmv 2. kf). Amennyiben a vezérelt szivattyú a működést befejezte, és az érzékelő hőmérséklete a beállított hőmérséklet alá csökken a vezérlő zárja a potenciál független termosztát kimenetet, és a csatlakoztatott gázkazán szobatermosztát általi üzemelését teszi lehetővé.

1. A beállított paraméter neve (hőmérséklet, hiszterézis, kalibrálás)
2. Kazán hőmérséklet érzékelő
3. Kézi üzemmód - az aktuális szivattyú ikon megjelenik hmv/kf (az üzemmód aktiválása után a készülék automatikusan visszakapcsol)
4. Riasztás - villog a kijelző riasztás esetén (érzékelő-szakadás, vészhő)
5. Működési állapot
6. Hmv vagy puffer szivattyú (a szivattyú működésekor a szimbólum megjelenik)
7. KF szivattyú (a szivattyú működésekor a szimbólum megjelenik)
8. KF hőmérséklet
9. Hmv, vagy puffer hőmérséklet
10. Hmv, vagy puffer érzékelő
11. Prioritás beállítása a szivattyúk között (elsődleges vagy párhuzamos)

 

Vezérlő felszereltsége:

- egyszerű kezelhetőség és üzembehelyezés

- könnyen elenőrizhető működési folyamatok

- grafikus LCD kijelző

- fejlett mikroprocesszoros vezérlő

- 2 hőmérséklet érzékelő

- csatlakozó kábelek

 

Vezérlővel kezelt funkciók:

- üzemmód választás lehetőség

- 2 szivattyú egyidejű vezérlése

- anti-stop funkció

- választható KF vagy HMV szivattyú, illetve KF vagy puffer szivattyú

- Hő különbség számítás (puffer alkalmazás)

- érzékelők kalibrálása

- túlforrás védelem


 

Az EUROSTER Lengyelország egyik legnagyobb mikroprocesszoros vezérlő műszer gyártója, aki egész Európába szállít épületgépészeti vezérléseket. Minden EUROSTER vezérlő grafikus kijelzővel, vagy magyar menüpontokkal, és érthető kezelési útmutatóval rendelkeznek. 

 

Garancia a vezérlőre 24 hónap.

 

 
Eladási ár: 28.990 Ft
 
euroster-11z-d9