Az EUROSTER Lengyelország egyik legnagyobb mikroprocesszoros vezérlő műszer gyártója, az EUROSTER UNI2 egy széleskörűen alkalmazható multifunkcionális, mikroprocesszoros vezérlőegység, amely öt vezérlő tudását egyesíti.

Euroster UNI2 multifunkcionális vezérlőegység

Az EUROSTER UNI2 egy széleskörűen alkalmazható multifunkcionális, mikroprocesszoros vezérlőegység, amely öt vezérlő tudását egyesíti. A vezérlőben elhelyezésre került két különálló keverőszelep és hozzátartozó szivattyú vezérlés, amely termosztát jellel is indítható, és külső hőmérséklet érzékelő alapján modulálható. Két különálló termosztát jel fogadására alkalmas, amely potenciál független. A keverőszelepeket heti programozás alapján is vezérelhetjük hűtésre-fűtésre.

 

Az EUROSTER UNI2 vezérlő további három funkció ellátására szolgál: használati melegvíz (hmv) szivattyú indítására, amelynek a munka üzemmódja kiválasztható (elsődleges, vagy másodlagos). Ezeket az üzemmódokat heti programozás alapján is megadhatjuk. A vezérlő továbbá alkalmas cirkulációs szivattyú indítására, amelynek nagy előnye, hogy a szivattyú indítás két különálló üzemmódban indítható: hőmérséklet figyelésre, vagy idő meghatározásra. Mindezeket heti program alapján is. A vezérlő további kazánok indítására is alkalmas (pl.: gázkazán). A beérkező termosztát jelek alapján zár egy feszültségmentes kontaktust.

A vezérlő által működtetett egységek:

 

1. Ekvitermikus (külső hőmérséklet) érzékelő
2. Termosztát (potenciál-független jelkimenet)
3. Szelepérzékelő
4. Szivattyú
5. Keverőszelep
6. Puffertartály, vagy kazánérzékelő
7. Termosztát
8. Szelepérzékelő
9. Szivattyú
10. Keverőszelep
11. Hmv szivattyú
12. Hmv érzékelő
13. Cirkulációs szivattyú
14. Cirkulációs érzékelő

 

 

 

Az EUROSTER UNI2 vezérlőben több biztonságot szolgáló beállítási lehetőség található. Túlforrás védelem, túlhűlés védelem, fagyvédelem és a keverőszelepeknél egy vészleállító hőmérséklet, amely a rendszer védelmét szolgálja az esetleges meghibásodott keverő motorok esetén.  A vezérlő a grafikus kijelzőnek köszönhetően széleskörű tájékoztatást ad a folyamatos működésről, ezzel megkönnyítve a készülék beállítását, ellenőrzését.

 

Az EUROSTER UNI2 vezérlő készülék alkalmazható puffer tárolókhoz és kazánokhoz, mert rendelkezik túlfűtés-védelemmel (túlfűtéskor termosztát jel felülbírálás történik és jelet kapcsol az „alarm” kimenetre egyéb eszközök indítása céljából).

 

Az EUROSTER UNI2 vezérlő alkalmazható gázkazán, automata adagolású kazán indítására, és a vezérlőhöz kapcsolt berendezések (szivattyúk, keverőszelepek) működtetésére, akkumulációs tartályból különböző hőmérsékletű egységek vezérlésére.

 

Az EUROSTER UNI2 vezérlő három- és négyutas keverőszelep kiszolgálására is szolgál. Minden keverőszelep mozgató motor típushoz alkalmazható, amely 230 V-os és önálló végállás kapcsolóval rendelkezik. Az EUROSTER UNI2 vezérlő a keverőszelepet nem időalapon, hanem hőmérsékleti dinamikai alapon vezéreli. Ez azt eredményezi, hogy a vezérlő a kevert körön beállított értéket és nyitási dinamikát követi. Előnye: mindig a hőmérsékletet figyeli és nem a szelep nyitási állapotát.

 

Az összeszerelést megfelelő villamossági szakképesítéssel rendelkező szakember végezheti el! A vezérlőt Din 35mm-es sínre pattintva falon kívüli, vagy süllyesztett dobozban kell elhelyezni.

 

Műszaki paraméterei:

Tápellátás

230V, 50Hz

Teljesítmény felvétel

4W

Keringető szivattyú kimeneti terhelése

200W

Keverőszelep

100W

Környezeti hőmérséklet

0-65 °C

Hőmérséklet mérési tartomány

0-110 °C

Hőmérséklet beállítási tartomány

15-90 °C

Szivattyúindulási küszöb

10-40 °C

Hiszterézis

0-5 °C

Hőmérséklet pontosság

1 °C

Védettség

IP20

Kijelző

LCD

Vészindítási hőmérséklet

60-120 °C

 

Vezérlő felszereltsége:

- multifunkciónális dupla keverőszelep vezérlőegység

- egyszerű kezelhetőség és üzembehelyezés

- gyors felszerelés

- grafikus LCD kijelző

- fejlett mikroprocesszor vezérlő

- multifunkcionális - 5 vezérlő egyben

- könnyen ellenőrizhető működési folyamatok

- hőmérséklet érzékelők

 

Vezérlővel kezelt funkciók:

- kevert körök fűtése-hűtése

- 2db termosztát jel fogadása

- 2db keverőszelep és szivattyú indítása

- HMV szivattyú indítása

- üzemmód választási lehetőség

- cirkulációs szivattyú indítása

- külső hőmérséklet érzékelő

- heti programozás

- egyéb kazán indítása beérkező termosztát jelek alapján

- anti-stop funkció

- fagyvédelem

- túlforrás védelem


 

Az EUROSTER Lengyelország egyik legnagyobb mikroprocesszoros vezérlő műszer gyártója, aki egész Európába szállít épületgépészeti vezérléseket. Minden EUROSTER vezérlő grafikus kijelzővel, vagy magyar menüpontokkal, és érthető kezelési útmutatóval rendelkeznek.

 

Garancia a vezérlőre 24 hónap.

 

 
Eladási ár: 98.790 Ft
 
euroster-uni-2-d8