Levegős napkollektornak, vagy más néven légkollektornak azokat a típusokat nevezzük, melyekben az összegyűjtött hőt nem folyadék, hanem levegő közvetíti az energiafelhasználás helyszínére.

Légkollektor


Levegős napkollektornak, vagy más néven légkollektornak azokat a típusokat nevezzük, melyekben az összegyűjtött hőt nem folyadék, hanem levegő közvetíti az energiafelhasználás helyszínére.
Légkollektor bárhol alkalmazható, de cégünk leginkább nyaralók temperálására ajánlja, ahol egy komolyabb irányítástechnikát, vagy villamos energiát igénylő rendszer telepítése nehezebben kivitelezhető.
A helyiségek napos időben folyamatosan meleg, száraz levegővel vannak átszellőztetve, ennek köszönhetően megszűnik a nyirkosság, a doh, a penészedés, a kellemetlen szag.
A felszereléséhez elengedhetetlen két 100 mm-es furat a falon, vagy mennyezeten, attól függ hová szeretnénk telepíteni a légkollektort, és hogy hol szeretnénk megoldani a befúvást és elszívást.
Nálunk  már kapható a napelemmel kombinált légkollektor, itt a vezérlést maga a napelem végzi el, ha süt a nap áramot termel a napelem és működteti a ventilátort, így költségmentesen üzemeltethető és olyan helyre (pl: nyaraló, tanya) is telepíthető ahol nincs kiépítve hálózati áramforrás.
legkollektor-1a
Légkollektor 2m² Egy 2m² légkollektor szerelésre kész egység kb.60-70nm alapterületet képes temperálni.
177.800 Ft